top of page

Trainingsweek dressuur

In de meivakantie hebben we weer een zeer geslaagde trainingsweek gehad!
Een leuke groep enthousiaste meiden deden ditmaal mee aan de week. 

_DSC6670-bewerkt kopiëren.jpg

Eerst 2 toppers van meiden die met een ontzettend stoere pony de week mee gedaan hebben om meer ervaring op te doen.
Ze hebben de wedstrijd niet mee gereden, maar wat hebben ze een hoop geleerd! 
Links is Liv Hoogveld rechts is Lente Hoogveld

met hun pony Mazikeen
(mobiele versie Liv boven Lente onder)

Maandag begonnen we de week met de tenten in gereedheid brengen. 
Daarna kreeg iedereen privéles van Geesje en in tussentijd houding en zit les ook leerde ze op onze les pony's om te toiletteren.

's avonds nog een leuke stoelendans te paard op pony's van ons.
 

Dinsdag kreeg iedereen weer privéles en nu in tussentijd deden ze een snelheid parcours op 2 les pony's van ons. De tijd die over was gingen ze ditmaal hun eigen pony toiletteren.

Woensdag begon de dag al vroeg want de fotograaf kwam om half 10.
'S middags hebben we uitleg gegeven over hoe je een verkoop filmpje in elkaar moet zetten en hebben ze in groepjes hun eigen verkoop filmpje gemaakt. 
's Avonds mochten degene die dat wilden op Geesje haar paard Kate rijden! Wat reden ze er stoer mee rond!

Donderdag heeft iedereen een oefen dressuur gereden met een officiële jury. de jury gaf naderhand nog even les om wat belangrijke punten uit de proef nog beter te maken.

Vrijdag de dag voor de officiële wedstrijd! weer had iedereen les om de puntjes op de i te zetten. Ook kregen ze nog proefgericht les op een pony van ons. In de tussentijd pony's wassen en alles klaar maken voor de wedstrijd. 

Zaterdag was de wedstrijddag aangebroken. Iedereen moest pas later op de dag starten, 's ochtends dus alle tijd om alles klaar te maken en goed voor te bereiden.
De resultaten liegen er niet om wat is er knap gereden! En wat we ook zoveel gezegd hebben laat deze fantastische week niet beïnvloed worden als het zaterdag toch nog niet lukt.
We gaan de toppers van deze week aan jullie voorstellen!

Anne Sophie Schraven mocht met Farash de spits afbijten op de wedstrijd in Beesd in de moeilijke klasse M2. 
Ze reden wat foutjes vooral in hun eerste proef de 2e proef kon ze al strakker rijden wat resulteerde in: 180,5 en 202,5 punten

Loise van Zetten rijd L1 met haar cross pony Star.
Veel geoefend deze week op rust en constantiteit. 
Dit was in hun eerste proef heel mooi terug te zien.
In de tweede proef kwam star haar cross aard weer naar boven en werd het daardoor wat rommelig en gehaast.
193 en 178 zijn haar punten.

_DSC6993-bewerkt kopiëren.jpg

Danique Mostert die normaal met Meike wedstrijden rijd had nu omdat Meike elk moment een veulentje verwacht een dag startkaart met pony Nena. 
Nena startte ze in de L2 (daarin was Nena nog nooit eerder geklasseerd) ze rijd direct een mooi winstpunt! 
193 en 170,5 zijn haar punten.

_DSC6061-bewerkt kopiëren.jpg

Pauline Augustinus rijd onze ex- goedgekeurde nrps hengst Cooper voor de selectie. De vorige selectie hadden ze al gewonnen en nu deze ook weer met kop en schouders boven de rest uit. 
Met 215 en 202 mag ze wel thuis komen

_DSC7080-bewerkt kopiëren.jpg

Jasmijn van Hilten rijd met Sandokan hun debuut in de klasse L1 en dat niet tevergeefs wat rijden hun al stabiele proeven! 
200,5 en 197,5 

_DSC7118.jpg

Marije Vink had vandaag een wat mindere dag, Lucky liet van de week zien hoe fijn bewerkbaar hij is. Helaas kwam hij niet helemaal fit over en dat bleek ook achteraf dat hij koorts had. Wel de proeven gereden maar niet kunnen rijden hoe ze van de week rond stuurde. Nu nog geen winst maar die winstpunten gaan wel komen. 

_DSC6015-bewerkt kopiëren.jpg

Sanne van Kuijl met Winston hadden voor de trainingsweek aan wat troubels of ze hem wel of niet moest houden omdat Winston nog wel eens wat kuren heeft. Toch de week gekomen. Hard gewerkt en veel geleerd! en dat resulteerde ook in mooie punten in het L1 195,5 en 191,5

_DSC6081-bewerkt kopiëren.jpg

Kiek van de Bogt heeft hetzelfde probleem als Danique namelijk een hoogzwangere wedstrijd pony. Voor deze week leende Pauline haar Red Moon uit aan Kiek. Kiek Startte Red Moon vandaag in de klasse L2. De eerste proef had ze Red Moon net te scherp aan de hulpen. de 2e proef was al vele malen beter, dit was ook terug te zien in de punten. 
185,5 en 198

_DSC6091-bewerkt kopiëren.jpg

de 9 jarige Lena Berends die de eigenwijze Esmee steeds beter onder de knie krijgt had vandaag net teveel spanning opgebouwd om fijn te kunnen rijden. waar ze vorige week 2x won met nette punten ging et vandaag wat minder,(Als je voor bokken een cijfer zou krijgen zouden de punten hoger geweest zijn..) nu geen winst gereden maar dat komt wel weer! 
177,5 en 168

_DSC6618-bewerkt kopiëren.jpg

Rhodé van Kalkeren met Nena hadden de eerste selectie wedstrijd gewonnen. Nu reden ze iets minder secuur en werd ze 2e bij de selectie. 
189 en 179

_DSC6712-bewerkt kopiëren.jpg

En dan de laatste maar zeker niet de minste;
Emma van Wees met President, President is nog niet veel van huis geweest en sluit zich nog een beetje af op wedstrijd. zo zijn de jury hokjes nog best wel eng en is het best lastig om de focus erbij te houden. Emma rijd haar laatste punten in de klasse B bij elkaar met 194,5 en 184 punten 

_DSC7165.jpg
bottom of page