top of page

Trainingsweek dressuur

In de meivakantie hebben we weer een zeer geslaagde trainingsweek gehad!
Een leuke groep enthousiaste meiden deden ditmaal mee aan de week. 

Maandag begonnen we de week met de tenten/stallen in gereedheid te brengen. 
Daarna kreeg iedereen privéles van Geesje en in tussentijd houding en zit les ook leerde ze op onze les pony's om te toiletteren.

Ook had iedereen een trainingspony toegewezen gekregen om te rijden en 1 jonge pony om te longeren. dit konden ze deze dag ook doen.
 

Dinsdag kreeg iedereen weer privéles en kregen ze ook een privéles op hun trainingspony. ook werden hun eigen pony's getoiletteerd. 

Woensdag begon de dag al vroeg want de fotograaf kwam om half 10.
Alle pony's en meiden stonden er weer mooi op! 
's middags was er weer tijd om hun trainingspony te rijden en om de jonge pony te longeren.
's avonds konden ze kijken naar hoe Geesje zelf les krijgt en kregen ze Piaffe training van Thamar Gotthjalpsen

Donderdag in de ochtend was er tijd om je trainingspony te rijden. rond de middag mocht iedereen mee naar de subtop wedstrijd waar Geesje ook HC een oefen rondje mee deed. Weer terug op stal was er een officiele jury de iedereen hun proef beoordeelde en even na besprak en nog wat dingetjes uit de proef deed oefenen.

Vrijdag de dag voor de officiële wedstrijd! weer had iedereen les om de puntjes op de i te zetten. Ook kregen ze nog proefgericht les op een pony van ons. In de tussentijd pony's wassen en alles klaar maken voor de wedstrijd. 

Zaterdag was de wedstrijddag aangebroken. De eersten moesten al vroeg starten! 
De resultaten liegen er niet om wat is er knap gereden! En wat we ook zoveel gezegd hebben laat deze fantastische week niet beïnvloed worden als het zaterdag toch nog niet lukt.
We gaan de toppers van deze week aan jullie voorstellen!

382A8215 kopie.jpg

We beginnen met een bekende naam Joyce van Soest
Joyce die deze week gedeelte mee deed en gedeelte meehielp. 
Zij rijd de prachtige 4 jarige zwarte merrie Priscius.
Nadat ze een paar week geleden een oefen rondje gereden hebben om Priscius ook op andere locaties te laten wennen hebben ze voor het eerst echt gestart. Niet onverdienstelijk met een gedeelde 2e plek en 2 mooie winstpunten in het L1. (189/183)

Loise van Zetten die sinds kort eigenaar is van deze prachtige pony Shelby. Voor haar de eerste wedstrijd met een D pony! aangezien ze eerder al 2 pony's L geklasseerd heeft mocht ze Shelby ook direct L1 starten. Dit deden ze super goed tijdens hun eerste wedstrijd samen! Ze hebben de selectieproef gewonnen en ook de andere proef stonden ze bovenaan. (197/195,5)

382A5523 kopie.jpg

Henrieke van Kleef rijd al enige tijd zowel dressuur, springen als cross met Sjonny. Ze reden een super nette eerste proef in het L1! Wat ook resulteerde in een 3e plek in een sterk deelnemersveld! In de tweede proef had Sjonny last van bakspoken waardoor Sjonny moeilijk de baan door te krijgen was. Nu voor deze proef geen winst, maar wel stoer de bak door gereden! 

382A5864 kopie.jpg

Indy Hoogveld rijd nu sinds een klein tijdje wedstrijden met hun paard Kate. Ze rijden al hele nette proeven. Die worden beloond met 189.5 en 200 en ze weten ook nog een tweede plaats te bemachtigen!

382A5929 kopie.jpg

Karlijn Gotink deed mee met de menpony Sunny van Mirjam Wage die ze nu enige tijd bij rijd. 
Ze hadden vorige week hun laatste puntjes in de B gereden en nu was dan hun L1 debuut. 
Deze werd direct beloond met 2 winstpunten.
(182, 181.5)

382A7060 kopie.jpg

Marije Vink start met haar eigen pony Lucky in de klasse L1. Ze lieten deze week in de training al zien hoe veel vorderingen ze maakten! Zo gaat het wijken al zoveel beter! Ze reden vandaag 2 mooie winstpunten (180.5 en 183.5.)

382A6904 kopie.jpg

Pauline Augustinus is een bekende naam hier op stal. Ze startte deze week met de goedgekeurde hengst Donatello(in het L1) en met de ex goedgekeurde hengst Cooper in het M1. Beide resulteerde in nette punten. Donatello (Links)186 180
Cooper (rechts) 185 189.5 

382A7873 kopie.jpg

Liv Hoogveld (zusje van Indy) Start ook met de prachtige Kate tussen de paarden in de klasse B 
Met haar 11 jaar rijd ze verdienstelijk rond en krijgt ze dan ook mooie scores (189.5 en 188

382A6259 kopie.jpg

Julia Minkman met haar pony Woezel ze hoefde nog maar 1 puntje in de klasse B om over te mogen naar de volgende klasse. Met deze wedstrijd reden ze 2 nette winstpunten wat betekend dat ze L1 mogen starten (180,5 en 186)

382A6662 kopie.jpg

Rhodé van Kalkeren rijd met haar 8 jaar haar debuut in de klasse L1 met Nena! Voor het eerst een proef waarin ze Nena de gehele proef aan de teugel kon houden. helaas werd ze nu wat slordig op de letters maar ook dat gaat weer goed komen. Hun eerste winstpunt is in ieder geval binnen! (184 en 178)

382A5973 kopie.jpg

Marlize Dorst deed de week ook gedeelte mee. 
Ze vormt al een leuke combinatie met de pony Bella. 
Ze deden nu de wedstrijd niet mee aangezien ze nog geen startkaart etc heeft. Wie weet wat de toekomst gaat brengen! 

382A7737 kopie.jpg
bottom of page